Hvad sker der trafikalt?

Selvom det endnu ikke er til at se, at vi snart går i gang med den store ombygning af bycenteret, sker der en hel masse i kulissen.

Teamet bag ombygningen er blandt andet i gang med trafikplanlægningen. Der bliver analyseret på, hvordan vi kan forbedre de trafikale forhold – blandt andet for vareindlevering, affaldshåndtering og parkering.

Til dette arbejde har vi etableret et samarbejde med trafikrådgiverne fra LINQ Linq TrafikrådgivningLinq Trafik, som tilbyder højt specialiseret rådgivning indenfor trafikplanlægning og trafiksikkerhed.

Partner, Steffan Schiermer fortæller: ”Vi har været ude på stedet flere gange for at registrere, hvad det er, der sker trafikalt i dag. Blandt andet på Vestergade, hvor der tit er nogle kødannelser for den nordgående trafik. Der kunne godt være mulighed for at lave nogle tiltag, som kan afhjælpe dette en smule.

Så kigger vi også på placering af cykelstativer. Det skal være sikkert og trygt, at komme til og fra dem, så vi får så mange som muligt til at vælge cyklen.

Derudover har vi selvfølgelig talt med nogle af dem, der arbejder i centret, heriblandt de handelsdrivende. Det er vigtigt i forhold til vareindlevering med mere.

Alle de informationer samler vi så sammen for at lave et bud på, hvordan vi kan optimere trafikken, og ikke mindst trafiksikkerheden. Hele processen med planlægning sker i tæt samarbejde med Svendborg Kommunes trafikafdeling.

Det er et vigtigt arbejde, vi laver. Man bemærker jo ikke trafikken, når den bare glider, men det gør man til gengæld, hvis den ikke gør”, slutter Steffan Schiermer af.

Vandreudstilling om dansk verdensmålsarkitektur kommer til Svendborg Bycenter

Fra den 9. august og helt frem til den 23. august vises en landsdækkende vandreudstilling med en række nyskabende danske arkitekturprojekter i Svendborg Bycenter.

Udstillingen rummer en masse eksempler på, hvad der kan ske, når arkitekter tænker i nye løsninger for fremtidens byer, bygninger og landskaber. Arkitekturen er nemlig en afgørende brik, hvis vi skal lykkes med at skabe en mere bæredygtig verden og nå FN’s 17 Verdensmål inden 2030.

Gamle bygninger, der bliver genbrugt til nye formål. Nybyggeri af biobaserede materialer som træ, halm og strå, og nye lokale mødesteder og byudvikling, der kan hjælpe med at håndtere udfordringer med biodiversitet eller modstå voldsom regn og stigende havvand er blot nogle af de eksempler, du kan opleve i udstillingen, som er skabt af arkitektforeningen i anledning af Arkitekturåret 2023. Læs også om udstillingen  på Svendborg Kommunes hjemmeside: Vandreudstilling om dansk verdensmålsarkitektur kommer til Svendborg | Svendborg Kommune

Vi fortsætter selvfølgelig arbejdet med at skabe events
 
Shopping Svendborg og Svendborg Event står fortsat for at skabe aktiviteter og lave markedsføringen for Svendborg Bycenter, og Jacob Rask fortæller: ”Vi kommer ikke til at smide arbejdshandskerne, og bare gå og vente på, at håndværkerne går i gang.
 
Der vil stadigvæk være aktiviteter, der hænger sammen med resten af byen. Både under åben himmel, men også under taget i bycentret. Det arbejde fortsætter vi selvfølgelig med”.
 
Vi glæder os til at fortælle meget mere om, hvad der skal ske med det go’e gamle bycenter. I de kommende nyhedsbreve kan du løbende få mere at vide om det arbejde, som teamet bag transformationen laver, og de visioner vi har for Tinghaveriet.
 
Tinghaveriet. Lad os mødes her!