Hvem er arkitekten bag Tinghaveriet?

Arkitekten bag det nye byggeri hedder Oliver Grundahl. Oliver har en fortid som blandt andet kreativ direktør og partner i TNT Arkitekter og associeret partner og COO hos Schmidt Hammer Lassen. I dag driver han arkitektfirmaet, OGA fra hans tegnestue i København.

Hvis du spørger Oliver, hvad arkitektur handler om for ham, vil han fortælle, at arkitektur jo dybest set handler om at gestalte noget ud af intet. At lytte efter og afprøve de forskellige variationer, indtil du rammer én, der stemmer.

Gennem årene har han gennemført en række af projekter, som spænder lige fra luksusbutikker i Københavns Lufthavne til botilbud for multihandicappede i Fredensborg.

”I Tinghaveriet skal der, udover butiksdelen, skabes tidssvarende lejligheder, med masser af dagslys og fede ude-arealer. Det, der i dag er parkeringsplads, bliver fremover et sted, hvor man kan opholde sig i taghaverne. Der bliver både private taghaver, men også offentlige tilgængelige arealer, og vi sigter efter at lave en smuk grøn oase på toppen af byen.” fortæller Oliver Grundahl.

Vi glæder os til at området bliver forskønnet

Thomas og Lene Junker Wiberg, ejerne af Work2gether, arbejdsfællesskabet i Tinghuset glæder sig til, at der sker noget nyt hos naboen.
 
”Vi synes, at det er rigtigt fint, at vi får ændret den der gamle firser-biograffacade, som centret ligner nu, til noget, der interagerer bedre med både naboer og byens arkitektoniske kvalitet. Det er min vurdering, at det samtidig vil gavne hele området, at bymidten bliver trukket op i vores retning, med Tinghuset som slutstenen, og dermed få skabt lidt mere liv og nye muligheder.” siger Thomas Wiberg.
 
”Vi er positive over, at der nu begynder at ske noget. Vores park støder jo lige op til centerområdet, og med en god dialog er jeg sikker på, at vi sammen finder løsninger på at interagere sammen som naboer. Jeg glæder mig særligt over, at der er tænkt grøn beplantning som afslutning ind på dele af byggeriet, samt at man renoverer de historiske bygninger i stedet for at nedrive disse, så alt i alt har jeg en god fornemmelse.”

 
”Vi er klar over, at der bliver en byggeproces, som måske bliver lidt træls. Men det er jo noget man skal igennem, når der skal ske noget nyt, og det skal nok blive godt.”
 
”Grundlæggende så ligger vi jo lidt for os selv, men når vi nu har brugt mange kræfter på at renovere det gamle Tinghus med en høj æstetisk overligger, så er vi da glade for, at naboen går til opgaven med samme udgangspunkt
, siger Thomas om udsigten til det nye byggeri.

Gå på opdagelse i det gamle center

For dem, der er interesserede i planerne omkring Tinghaveriet, bliver der snart mulighed for at gå på opdagelse i det gamle bycenter, når vi bruger de tomme vinduer til at visualisere planerne for det nye samlingspunkt.
 
Det er nemlig vigtigt for os, at byens borgere, og andre med deres gang i centret, kan få et indblik i, hvad det er, vi gerne vil skabe.
 
I løbet af den kommende tid vil der derfor blive lavet en udstilling i vinduerne med billeder og tekst omkring den fremtidige transformation af centeret.
 
Vi glæder os til at fortælle meget mere om, hvad der skal ske med det go’e gamle bycenter. I de kommende nyhedsbreve kan du løbende få mere at vide om det arbejde, som teamet bag transformationen laver, og de visioner vi har for Tinghaveriet.
 
 
Tinghaveriet. Lad os mødes her!