Svendborg

Med sin enestående kombination af vand, havn, latiner- og gågadekvarter er Svendborg en af Danmarks hyggeligste steder at handle. Her er liv og leben på hvert gadehjørne med små specialbutikker, kunsthåndværkere og hyggelige caféer. Hver lørdag er der marked på Torvet. Svendborg er en gammel købstad og har selv i moderne tid bevaret sin ældre bykerne med smalle gader, torve og gårdmiljøer. Svendborg er handels-, uddannelses-, og kulturmæssig centrum for Sydfyn.

Svendborg har altid været præget af søfart. Som port til det Sydfynske Øhav har byen formået at blive en populær turistby, især for lystsejlere. Svendborgs skyline med de to kirketårne og den bakkede by er yndede motiver. De stejle gader, slyngede stræder, gamle købmandsgårde og finurlige gadenavne er for mange selve stemningen af det gamle Svendborg.

Tinghaveriet befinder sig i hjertet af byen sammen med de to store pladser; Torvet og Centrumpladsen. Handlen i Svendborg er centreret omkring gågaderne, Møllergade og Gerritsgade, hvoraf sidstnævnte fører op til Tinghaveriet.